lauantai , 23 syyskuun 2023

Vinkkejä Opiskelupaikan Hakemiseen

opiskelupaikka

Unelmiesi koulun tai oppilaitoksen huomion ja hyväksynnän saavuttaminen on kaikkien tulevien opiskelijoiden perimmäinen tavoite, olitpa sitten menossa oppilaitokseen ensimmäistä kertaa tai palaat kouluun aikuisena.

Monille lukiolaisille opiskelupaikan valinta on yksi suurimmista päätöksistä, joita he tekevät nuoren elämänsä aikana. Joillekin kouluun hakeminen, kotoa lähtemisen ajattelu ja päättäminen minne mennä voi olla hieman ylivoimaista. Onneksi opiskelijat voivat helpottaa hakuprosessia, jos he luovat pohjan lukion ja jopa peruskoulun alussa.

Tiedämme, että kouluhakemuksesi valmistelu voi tuntua pelottavalta – loppujen lopuksi se on jotain, mitä et ole koskaan ennen tehnyt! Varaa riittävästi aikaa työskennelläksesi hakemuksesi kanssa mukavassa tahdissa ja käsittele se osa kerrallaan. Tässä on joitain hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun:

Älä pelkää ottaa yhteyttä ohjaajiisi.

Kouluohjaajasi on tärkeä osa hakuprosessia. Useimmat koulut vaativat neuvonantajan suosituksen, ja jokainen koulu pyytää opintosuoritustasi jossain vaiheessa. Jos olet peruskoululainen tai toisen vuoden lukio-opiskelija ja luet tätä, et ehkä tunne ohjaajaasi kovin hyvin, joten suosituskirjeen pyytäminen heiltä voi tuntua kiusalliselta. Todellisuudessa se ei ole iso juttu. Ohjaajasi pitäisi mielellään auttaa sinua pääsemään valitsemaasi korkeakouluun. Se on osa heidän työtään, joten älä pelkää kysyä heiltä kysymyksiä.

Tutki oppilaitoksia, joihin olet hakemassa.

Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta on helppo hypnotisoitua loputtomaan ruutujen tarkistamiseen ja unohtaa, että haet oikeaan kouluun, jossa on todellisia ohjelmia, todellinen kampus ja todellisia etuja ja haittoja. Ennen kuin haet, varmista, että tiedät, että tämä on koulu, johon olet kiinnostunut. Lisäksi monet koulut pyytävät sinua kirjoittamaan hakemuksissa siitä, mikä sinua kiinnostaa, joten tutkimuksesi on hyödyllinen siinä.

Pysy uskollisena itsellesi

Hakemusvirkailijat tarkistavat satoja tai tuhansia hakemuksia lyhyessä ajassa. Luovuus ja ainutlaatuisen tyylisi esitteleminen kirjoituksessasi auttavat hakemustasi loistamaan. Muista korostaa henkilökohtaisia ja sosiaalisia vahvuuksiasi akateemisen menestyksesi lisäksi, koska testitulokset ja opintosuoritusotteet ovat jo todisteita älykkyydestäsi. Kun vastaat esseekehotuksiin, pohdi kokemuksiasi ja ilmaise mielipiteesi aidosti, vilpittömästi ja omaperäisesti.

Seuraa ohjeita ja vastaa kysymyksiin

Oppilaitoksen sovellus kysyy erilaisia kysymyksiä henkilötiedoista lyhyisiin ja keskipitkiin kirjoitusnäytteisiin. Muista pitää kiinni sanojen määrästä, vastata esitettyihin kysymyksiin ja muista, että oppilaitos tutustua sinuun paremmin. He eivät yritä huijata sinua tai etsiä tiettyä vastausta.

Oikeinkirjoituksen tarkistuksen merkitys

Kuten minkä tahansa tärkeän tekstin kohdalla, on tärkeää tarkistaa oikeinkirjoitus. Suosittelemme kuitenkin, että kirjoitat jokaisen hakemuksen osan ja siirryt sitten pois päiväksi tai kahdeksi ennen kuin palaat siihen. Sen näkeminen tuorein silmin voi auttaa sinua välttämään huolimattomat virheet (kuten toisen koulun esseen kopioiminen/liittäminen hakemukseesi tai koulusi nimen kirjoitusvirhe) ja varmistaa, että olet todella vastannut esitettyyn kysymykseen.

Noudata määräaikoja

Oppilaitokseen pääsyn ja taloudellisen tuen määräaikojen kirjaaminen vaatii järjestämistä! Lisää määräaikoja kalenteriisi ja aseta muistutuksia etukäteen varmistaaksesi, että pysyt ajan tasalla. Jotkut opiskelijat kokevat, että määräaikojen (ja muiden pääsyyn liittyvien tehtävien) järjestäminen laskentataulukkoon on hyödyllistä. Etsi järjestelmä, joka toimii sinulle.

Haastattelu

Oppilaitoksen pääsyhaastattelu on kyseisen koulun edustajalle tilaisuus tutustua sinuun paremmin ja vastata kysymyksiisi. On aina hyödyllistä pohtia ennen haastattelua. Useimmat koulut kysyvät, miksi olet kiinnostunut kyseisestä koulusta, sekä kysymyksiä, jotka liittyvät akateemiseen ja yhteiseen opetuskokemukseesi ja tulevaisuuden tavoitteisiisi. Muista, että haastattelu on sinulle mahdollisuus jatkaa arvioimista, voiko opiskelu Raahessa olla sinulle sopivaa. Esitä muutama kysymys haastattelijallesi ja ole oma itsesi!

Lisätiedot -osio

Monet opiskelijat eivät käytä lisätiedot-osiota, joten sinun ei tarvitse täyttää tätä, ellei se ole välttämätöntä. Tämä osio ei ole paikka ansioluettelon tai ylimääräisen kirjoitusnäytteen lisäämiseen. Sen sijaan, jos jokin asia, jota ei ole selitetty hakemuksessasi, on vaikuttanut akateemiseen suoritukseen tai yhteisopetukseen osallistumiseen, voit kirjoittaa siitä täällä.

Monet opiskelijat tuntevat olevansa ylenpalttisia opiskeluvaihtoehtojen kanssa yrittäessään päättää, missä oppilaitoksessa viettävät seuraavat 2 tai useampaa vuotta elämästään. Loppujen lopuksi sinä olet ainoa, joka voi todella päättää mikä koulu sopii sinulle parhaiten. Yksi hyvä vaihtoehto on Raahen Porvari- ja Kauppakoulu, joka tarjoaa perustutkintokoulutusta peruskoulupohjaisille ja ylioppilaspohjaisille nuorille, jonka lisäksi oppilaitos tarjoaa aikuiskoulutusta sekä järjestää työvoimakoulutusta ja yritysten tilaamaa koulutusta verkossa ja oppilaitoksen tiloissa. Tutustu tarkemmin oppilaitoksen tarjontaan heidän verkkosivuilla rpkk.fi.